Direktlänk till inlägg 3 oktober 2009

Recept på Tortellini & Ruccolasallad med halloumiost.

Av Josefina Nyman - 3 oktober 2009 10:00

Det frågas efter mitt recept på middagen jag gjorde igår, och jag är ju så snäll så jag kan ju ta och dela med mig av den.


Du behöver:

1 pkt Ruccolasallad 80g

1/2 pkt halloumiost

1 pkt färsk tortellini, fyllning: soltorkade tomater & ost.

1 avokado

1/2 rödlök

1 vitlök

2-3 msk smör


Så här gör du:

Hur du kokar tortellinin, står på paketet så jag skriver inget ingående på det. Men det är viktigt att du har salladen och osten färdig, innan pastan eftersom att pastan torkar lätt och klibbar ihop när man hällt bort vattnet. Och så är det inte gott heller med överkokt pasta.

Så se till att ha gjort färdigt allt det övriga innan du gör klar pastan.


Skölj ruccolasalladen, låt droppa av ordentligt. Lägg ruccolasalladen på tallriken.

Dela avokadon, ta bort den stora kärnan i mitten och gröpa sen ur avokadon ur skalen.

Skär upp avokadon i små bitar, typ som tärningar nästan. När du skärt upp avokadon, lägger du den på ruccolasalladen.

Skär upp halluomiosten, skär den som skivor eller som stimlor. Sen sätter du smör i stekpannan, och steker halloumiosten. Den ska få fin gyllenbrun färg.

När osten är klar lägger du den på salladen.

Finhacka rödlöken, det går även bra att sätta löken i en matberedare så att den blir riktigt finhackad.


Ja, då är salladen klar och du har kokat upp pastan enligt beskrivningarna på paketet.

Då häller du av pastan i ett durkslag, precis som vanlig pasta.

Sätt pastan tillbaka i kastrullen(pannan), sätt smöret över pastan och pressa över en vitlöksklyfta. Blanda om så att vitlöken smälter och smöret också. Var försiktig då du rör om i pastan, den går lätt sönder.


Lägg upp pastan på tallriken och strö sedan över lite rödlök över pastan.


Klar att servera :)


OBS: Detta recept är för två personer. Om du ska laga för fler personer, så behöver du bara dubbla receptet. Men dock inte rödlöken. Använd ej för mycket rödlök, då smakar det jätte dårligt. Så dubbla ej rödlöken!!




   







 
 
Ingen bild

Carolina

9 oktober 2009 11:44

Såg ju riktigt gott ut, men osten då? ska man inte grilla haloumi?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Josefina Nyman - 13 november 2009 15:59

Ni har väl kollat in min nya blogg?! ;)

Av Josefina Nyman - 26 oktober 2009 11:44

som sagt så har jag bytt upp mig, kom till min nya blogg istället.www.sarajosefinanyman.blogg.se ...

Av Josefina Nyman - 9 oktober 2009 15:53

åh jag hatar bloggagratis.se nu fan byter jag till en normal blogg.se vi ses hej då! ...

Av Josefina Nyman - 9 oktober 2009 15:40

Svar: Halluomi kan man både grilla och steka :) Det blir bara annorlunda smak när man steker, det ger mer smak nästan ;) Men det är minst lika gott att grilla! ...

Av Josefina Nyman - 8 oktober 2009 11:21

Jag kan inte annat än bli riktigt förbannad. Jag mailade min lärare för 8 dagar sen, men jag fick inget svar. Så nu i början av veckan har jag jobbat tre dagar, och jag har inte haft möjlighet att ringa henne.Så idag på morgonen passade jag på att ri...

Ovido - Quiz & Flashcards